Recension – UPPAbaby Cruz

UPPAbaby Cruz – Cityrullet med sting!

43681909_2248281778728307_3191297332427620352_n (1)

Från att ha varit väldigt skeptisk mot att ha en vagn utan fjädring, till att vara helsåld? Hur går det ihop? Vagnen har allt jag är ute efter i en shopping/cityvagn.

43510936_290620321760603_753974825843687424_n.jpg

Stor & rymlig varukorg. I Sverige är den testad upp till 5kg, men i USA till 11,3kg. Lättåtkomlig från alla hållen. Höga sidor, så ingenting kan ramla ur. Tre små fickor på sidan närmast föraren, perfekt att förvara leksak, vattenflaska, barnvagnslås osv i.


Sittdelen är vändbar, ergonomisk, och rymlig. Avtagbar bygel med swing away funktion. Det går även att byta ut bygeln mot en snack tray som även den erbjuder swing away-möjligheten, vilket underlättar mycket vid i- och urlastning. 5-punkts sele, med höj & sänkbara axelband. Sittdelen går enkelt att fälla i olika lägen, med enhandsgrepp. Suffletten går att höja 7cm, och den har även utfällbart solskydd med SPF 50+. Det sitter även en ventilationslucka bak på suffletten med nät.


Chassit är tillverkat i pulverlackat aluminium för att minimera repor samt hålla vikten nere, men ändå erbjuda hög prestanda. Teleskopstyre med läderdetaljer på styret. Chassit fälls smidigt med enhandsfattning i 180-grader och kan stå upprätt ihopfälld. Punkteringsfria PU-hjul som inte slits ut eller riskerar onödiga punkteringar. Främre hjulen går att låsa i fast läge.


Vad jag tycker? Jag tycker Cruz är en väldigt trevlig vagn. Perfekt komplettering till vår familj. Uppfyller de kriterier vi har, stor varukorg, ergonomisk sittdel, lättkörd och bra sufflett. Även estetiskt tilltalande. Det enda negativa är att vagnen saknar fjädring. Den är stum. Men nu väljer man kanske inte att ha cruz som en terrängvagn eller tar med ut på åkrarna. Vi har kört på skogsstig, grus, kullersten, gräs och asfalt. Den tar sig fram utan problem. Lite skump, men det ser vi inte som något negativt. För vår del kommer vagnen användas främst som shoppingvagn, då vi inte har bil. Ultimata handla-mat-vagnen.

 

Specifikationer:
Uppfälld – B56,5 x L94 x H100cm
Hopfälld med sittdel – B56,5 x L35,5 x H94 cm
Mått sits & rygg – Sittdelsbredd 30cm & sittdelshöjd 50cm
Vikt – 9,8kg
Cruz levereras tillsammans med sittdelsbygel, myggnät samt regnskydd.

Finns ett antal tillbehör att köpa till. Cruz kan användas från start med liggdel eller babyskydd. Liggdel & babyskyddsadaptrar köps separat. Finns även flera andra smidiga tillbehör att köpa till, t ex Piggyback ståbrädan till syskon, mugghållare och åkpåse.

Hoppas detta kan hjälpa er lite på traven. Vid frågor, kan ni gärna slänga iväg ett meddelande. Video recension dyker upp inom kort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s